De toekenning van een Ziektewet- of WGA-uitkering aan een (ex-) werknemer kan een (middel)grote werkgever* veel geld kosten. De uitbetaling van de uitkering betekent voor een grote werkgever doorgaans dat de twee jaar later te betalen gedifferentieerde premie Werkhervattingskas stijgt met een bedrag dat bijna twee maal het bedrag van de uitkering beloopt.
Werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor de Ziektewet betalen geen gedifferentieerde premie (premiecomponent ZW-lasten) maar moeten de Ziektewetuitkering zelf betalen. Werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor de WGA betalen ook geen gedifferentieerde premie (premiecomponent WGA-lasten) en hebben het risico van de betaling van de WGA-uitkering doorgaans verzekerd. Voor hen geldt echter dat uiteindelijk de premie stijgt naarmate de verzekeraar meer uitkeringen moet betalen.
Hoe dan ook is het voor (middel)grote werkgevers van belang om te controleren of de beslissingen van het UWV over de Ziektewet- en WGA-uitkeringen van (ex-) werknemers juist zijn. Ook is het voor (middel)grote werkgevers van belang om te bewaken dat tijdig nieuwe beslissing over de Ziektewet- en WGA-uitkeringen van (ex-) werknemers worden genomen.
Onze advocaten en casemanagers zijn door ervaring en deskundigheid bij uitstek in staat om de uitkeringsbesluiten van uw (ex-) werknemers te controleren. In ruim 74% van de zaken waarin wij in het verleden bezwaar maakten, behaalden wij daarmee succes. Zie onze factsheet. Gemiddeld verdienden wij daarmee de door de werkgever gemaakte kosten 25 maal terug!
Te mooi om waar te zijn? Kijk dan eens wat één van onze cliënten daarover
zegt in een video op onze website.
Wilt u meer weten over de mogelijkheid om de uitkeringsbesluiten van uw (ex-) werknemers door onze advocaten en casemanagers te laten controleren? Vul dan het onderstaande contactformulier in. Wij nemen dan contact met u op, uiteraard gratis en geheel vrijblijvend.
U kunt natuurlijk ook direct zelf contact opnemen. U kunt dan bellen (tel. 013 - 4635599) of mailen met mevrouw M. (Michèle) Sonneveld Rccm (m.sonneveld@kantoormrvanzijl.nl) van ons kantoor.
Werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor de WGA moeten in 2025 een belangrijke keuze maken!
Voor veel werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor de WGA verloopt op 1 januari 2026 de looptijd van de afgesloten verzekering. Dat betekent dat in het najaar een keuze moet worden gemaakt voor het al dan niet voortzetten van het eigenrisicodragen. Als gekozen wordt voor voortzetting van het eigenrisicodragen zal vervolgens een keuze moeten worden gemaakt voor een verzekeringsmaatschappij.
Wij kunnen zorgen voor onafhankelijk advies over de voor- en nadelen van eigenrisicodragen. Wij gebruiken daarbij de meest nauwkeurige berekeningen van de terugkeerpremie die u zou betalen als u besluit terug te keren naar het publieke stelsel. Met deze informatie kan uw assurantietussenpersoon u vervolgens eventueel adviseren over de voor u meest gunstige verzekering.
Voor welke werknemers geldt, als zij ziek worden, de no-riskpolis? En voor welke werknemers kunt u loonkostenvoordeel of loonkostensubsidie krijgen? Christa Jacobs kan u vertellen hoe u geen kans mist om op de kosten van arbeidsongeschikte werknemers te besparen!
Wilt u daarbij ook concrete adviezen ontvangen waarmee u eventueel zelf gewenste acties kunt nemen? Upgrade dan uw arbeidsrecht abonnement naar een plus- of top abonnement!